Математична модель та комп’ютерна технологія розрахунку рівня білків γ – глобулінової фракції за відомими показниками кислотно – лужного стану - Мельничук, Дмитро Олексійович; Медведєв, Микола Георгійович; Гончарук, В. А. (My University, 1997)
У телят перших 36 годин життя, визначена висока кореляційна залежність між показниками кислотно - лужного стану (КЛС) організму і рівнем в плазмі білків γ - глуболінової фракції. У результаті була розроблена математична модель розрахунку у даних тварин концентрації імунних білків по відомим показниками КЩС, що дозволяє прогнозувати формування в їх організмі імунодефіцитного стану на ранніх етапах становлення колострального імунітету.

At calfs first 36 – ty hours of life high correlation dependence between parameters acid – alkaline condition (AAC) of the organism and level in plasma of blood proteins of the γ – globuline fraction is determined. In result mathematical model of account at the given animals of concentration immune proteins on known parameters AAC was developed, that allows to predict formation in them organism immunodeficite condition at early stages state of the colostral immunity.
Keywords: імунодефіцит; immunodeficite; кореляційна залежність; математична модель; correlation; mathematical model; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.