Дослідження можливості використання порошку сублімованих яблук в технології здобного печива - Голонич, Мирослава Володимирівна; Махинько, Людмила Василівна (My University, 2023)
Тренд здорового харчування, як і застосування рослинних компонентів, стало частиною життя споживача. Ефективним способом оптимізації структури та індивідуалізації харчування населення є розвиток виробництва продуктів функціонального призначення. Метою досліджень було вивчення досвіду використання яблучного порошку в технології борошняних кондитерських виробів. Встановлено, що яблучний порошок з сублімованих яблук має великий потенціал для використання при виробництві різних груп кондитерських виробів, що дає можливість значно підвищити їх харчову та біологічну цінність, органолептичні показники, зменшити собівартість, підвищити ефективність технологічного процесу і збільшити терміни зберігання виробів. The trend of healthy eating, as well as the use of herbal ingredients, has become part of the consumer's life. An effective way to optimize the structure and individualize the nutrition of the population is to develop the production of functional foods. The aim of the research was to study the experience of using apple powder in the technology of flour confectionery. It has been established that apple powder from freeze-dried apples has great potential for use in the production of various groups of confectionery products, which makes it possible to significantly increase their nutritional and biological value, organoleptic characteristics, reduce costs, improve the efficiency of the technological process and increase the shelf life of products.
Keywords: кондитерські вироби; здобне печиво; сублімовані яблука; оздоровчі властивості; функціональні продукти; confectionery; butter biscuits; freeze-dried apples; health properties; functional products; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів