Що може мала енергетика? - Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович; Язєв, Олександр Сергійович; Курдюков, Олександр Петрович (My University, 2008)
Наукові дослідження й надбаний виробничий досвід засвідчують: для того, щоб забезпечити енергоносіями технологічні процеси в харчовій і переробній промисловості, як альтернативу природному газу й рідким нафтопродуктам доцільно цілеспрямовано використовувати генераторний газ, отриманий з низькосортного палива чи відходів-органічного походження. Research and Lessons industrial experience shows that in order to ensure energy processes in food processing industry as an alternative to natural gas and liquid petroleum products it is advisable to purposefully use producer gas derived from low-grade fuel or waste-organic origin.
Keywords: енергоносії; energy; паливо; fuel; газогенератор; gasifier; органічне паливо; fossil fuels; газифікація; gasification; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту