ЯМР та ІЧ-дослідження продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти - Марченко, Катерина Олегівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2021)
Проведено модифікацію крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти. В результаті дослідження продукту реакції методом ІЧ спектроскопії встановлено, що відбувається зшивання лінійних ланцюгів глюкопіранозних залишків крохмалю, адже спектри вихідного і модифікованого продуктів мають ряд характерних відмінностей.

Starch was modified with adipic acid chloride. As a result of the investigation of the reaction product by the method of IR spectroscopy, it was established that cross-linking of linear chains of glucopyranose residues of starch occurs, because the spectra of the original and modified products have a number of characteristic differences.
Keywords: крохмаль; ІЧ спектр; кислота адипінова; starch; IR spectrum; adipic acid; кафедра харчової хімії