Методи регулювання активних і пасивних операцій комерційного банку - Ситник, Інна Петрівна (My University, 2013)
Банки являють собою невід'ємну рису сучасного грошового господарства, їх діяльність тісно пов'язана з потребами відтворення. Знаходячись в центрі економічного життя, обслуговуючи інтереси виробників, банки опосередковують зв'язки між промисловістю і торгівлею, сільським господарством та населенням. Завдяки операціям, які здійснюють комерційні банки вони є невід'ємною і основною частиною сучасного грошового господарства. Banks are an integral feature of modern money economy, their activities are closely linked to the needs of reproduction. Situated in the center of economic life, serving the interests of manufacturers, banks mediate relations between industry and commerce, agriculture and population. Through operations that carry commercial banks are an integral and fundamental part of modern monetary economy.
Keywords: комерційний банк; оптимізація процесу; методи регулювання; commercial bank; optimization process; methods of control; кафедра фінансів