Адсорбер для зневоднення етанолу (Патент на винахід №106164) - Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович (My University, 2014)
Винахід належить до харчової промисловості, а саме до спиртової галузі, точніше до обладнання для виробництва паливного етанолу. Заявлено адсорбер для зневоднення етанолу, що складається з корпусу, вхідного та вихідного патрубків, двох обмежувальних решіток, сорбуючого шару та розпушувача сорбенту, при цьому додатково встановлено притиски, а верхня решітка є рухомою. The invention relates to food industry, namely, to the alcohol industry, more specifically to equipment for the production of fuel ethanol. Announced the adsorber for dehydration of ethanol, consisting of housing, inlet and outlet, two restrictive gratings sorbed layer and baking powder sorbent, while additionally installed clamps, and the upper grille is movable.
Keywords: адсорбер; етанол; зневоднення; адсорбція; сорбент; adsorber; ethanol; dehydration; adsorption; sorbent; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв