Сидор, Василь МихайловичУсатюк, Світлана ІванівнаТищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаБожко, Анастасія Юріївна2023-06-082023-06-082022Удосконалення аналізу небезпечних факторів при виробництві сиру зернистого у вершках / В. М. Сидор, С. І. Усатюк, О. М. Тищенко, А. Ю. Божко // Харчова промисловість. – №31-32. – 2022. – С. 55-62https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40755Кожен вітчизняний споживач має право на придбання безпечної харчової про-дукції, яка не несе ризиків небезпечних факторів для його життя та здоров’я. Оператори ринку повинні враховувати раціональний підхід для систематичної ідентифікації небезпечних факторів і заходів контролю, які є важливими для безпечності харчових продуктів. Проведено порівняння методів аналізу небезпечних факторів із встановлення ефективних процедур їх ідентифікації на всіх технологічних етапах виробниц-тва сиру зернистого у вершках, які ґрунтуються на оцінці ймовірності виник-нення небезпечного фактора та ступеня тяжкості його наслідків, з урахуван-ням заходів керування щодо запобігання появі та зменшення небезпечного фак-тора до гранично допустимого рівня. Every domestic consumer has the right to purchase safe food products that do not pose risks of dangerous factors for his life and health. Market operators should consider a rational approach for the systematic identification of hazardous factors and control measures that are important for food safety. A comparison of the methods of analysis of dangerous factors with the establishment of effective procedures for their identification at all technological stages of the production of grain cheese in cream, which are based on the assessment of the probability of the occurrence of a dangerous factor and the degree of severity of its consequences, taking into account management measures to prevent the appearance and reduction of the dangerous factor to the maximum permissible level.otherсир зернистий у вершкахcottage cheese in creamнебезпечний фактоdangerous factorіндекс серйозностіseriousness indexзапобіжні заходиprecautionary measuresсистема НАССРHACCP systemкафедра готельно-ресторанної справикафедра експертизи харчових продуктівУдосконалення аналізу небезпечних факторів при виробництві сиру зернистого у вершкахArticle