Перспективне використання препаратів рослинного білку у виноробстві - Весютова, Антоніна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Загоруйко, Володимир; Бабич, Ірина Михайлівна (My University, 2008)
У зв’язку із зростанням вимог до високоякісних вин і розширення їх експорту, основним завданням виноробства є підвищення строків стабільності готового продукту. Для обробки виноматеріалів у теперішній час широко використовуються допоміжні білкові матеріали тваринного походження (яєчний альбумін, свинячий і бичачий желатин, молочний казеїн). Тим часом в усьому світі сильно зріс попит на натуральні вина, при обробці яких використовуються натуральні природні матеріали, що мають сполуку тієї ж пироди, що і оброблювана сировина.
Keywords: оклейка вина; стабілізація вина; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства