Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій - Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2014)
Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій. Обґрунтовано перспективність використання гуміарабіку як адсорбенту ароматичних речовин ефірних олій. Його адсорбційні властивості порівнювались з яблучним та буряковим пектинами, які довели високу селективність гуміарабіку. Встановлено динаміку адсорбції ароматичних речовин, що вказує на стабілізацію хімічного складу ефірної олії при нанесенні на гуміарабік без проведення їх попередньої детерпенізації та полегшує процес інкапсулювання. Studies of pectin substrates as the adsorbents of aromatic compounds of essential oils. This article presents the perspective of gum arabic as an adsorbent of aromatic compounds of essential oils. Its adsorption properties were compared with apple pectin and beet pectin which were more selective. The stabilization of chemical content of essential oils has been proven in applying the gum arabic.
Keywords: ефірні олії; essential oils; інкапсулювання; encapsulation; ароматичні речовини; aromatic compounds; гуміарабік; gum arabic; пектин; pectin; адсорбція; adsorption; кафедра технології молока і молочних продуктів