Сучасний стан ринку харчових барвників - Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій Анатолійович (My University, 2023)
Для зміни забарвлення харчових продуктів можуть застосовуватися тільки абсолютно нешкідливі барвники. У різних країнах застосовуються різні харчові барвники. Їх номенклатура за останні 10–15 років скоротилася в 4—5 разів; приблизно з 80 до 20 найменувань. Сюди входять барвники всієї гами квітів, а саме: червоні, оранжеві, жовті, зелені, блакитні, чорні та інші, що дає широку можливість вибору. Only completely harmless dyes can be used to change the color of food products. Different countries use different food dyes. Their nomenclature has decreased by 4-5 times over the last 10-15 years; from approximately 80 to 20 items. This includes dyes of the entire gamut of colors, namely: red, orange, yellow, green, blue, black and others, which gives a wide choice.
Keywords: антоціани; натуральні барвники; рослинна сировина; харчові продукти; anthocyanins; natural dyes; vegetable raw materials; food products; кафедра технології консервування