Бурлак, Наталія ІванівнаБендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБут, Сергій Анатолійович2023-11-212023-11-212023Бурлак, Н. В. Сучасний стан ринку харчових барвників / Н. В. Бурлак, О. В. Дущак, С. А. Бут // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2023 р. – Харків : ДБТУ, 2023. – С. 76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41560Для зміни забарвлення харчових продуктів можуть застосовуватися тільки абсолютно нешкідливі барвники. У різних країнах застосовуються різні харчові барвники. Їх номенклатура за останні 10–15 років скоротилася в 4—5 разів; приблизно з 80 до 20 найменувань. Сюди входять барвники всієї гами квітів, а саме: червоні, оранжеві, жовті, зелені, блакитні, чорні та інші, що дає широку можливість вибору. Only completely harmless dyes can be used to change the color of food products. Different countries use different food dyes. Their nomenclature has decreased by 4-5 times over the last 10-15 years; from approximately 80 to 20 items. This includes dyes of the entire gamut of colors, namely: red, orange, yellow, green, blue, black and others, which gives a wide choice.otherантоціанинатуральні барвникирослинна сировинахарчові продуктиanthocyaninsnatural dyesvegetable raw materialsfood productsкафедра технології консервуванняСучасний стан ринку харчових барвниківThesis