Аналіз ринку харчових барвників та наповнювачів для харчової промисловості - Горбач, Роман Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2021)
В лабораторних умовах було отримано соки з ягід бузини, чорниці, ожини, чорноплідної горобини, шовковиці, чорної смородини, які відрізнялись високим вмістом антоціанів. Отримані соки концентрували на роторному випарнику до вмісту сухих речовин 35-70%. Соки із вмістом сухих речовин 35-45% були використані в якості наповнювачів, а із вмістом сухих речовин 50-70% - в якості природних барвників при виробництві кондитерських, хлібобулочних, кисломолочних виробів та харчоконцентратів.
Keywords: барвник; наповнювачі; сік; концентрування; dyes; concentration; juice; fillers; кафедра технології консервування