Маркетингові аспекти розвитку виноградно-виноробної галузі - Кучеренко, Володимир Михайлович (My University, 2015)
У статті розглянуто аграрні ринкові інституції на рівні конкретної галузі та ринкова інфраструктура як самостійні об’єкти дослідження, що складаються з різноманітних елементів, кожен з яких виконує свою функцію. Досліджено формування аграрної ринкової інституції виноградно-виноробної галузі, що розглядається як керована виробниками і покупцями соціально-економічна система, яка функціонує в умовах правової держави з метою забезпечення якості життя людей відповідно до постійно зростаючих світових стандартів та являє собою сукупність товарного й грошового обігу. Проаналізовано динаміку основних показників розвитку виноградарства та виноробства в Україні (2010— 2014 роки). Визначено сучасні завдання маркетологів, до яких віднесено дослідження кон’юнктури галузевого ринку, підвищення конкурентоспроможності на рівні ринку, його складових і продукції. Зроблено акцент на складових маркетингу аграрної ринкової інституції виноградно-виноробної галузі.
Keywords: виноградарсько-виноробний комплекс; інфраструктура ринку; ринкові галузеві інституції; ринок винограду