Ковальчук, Світлана СтепанівнаПакуляк, Христина Ігорівна2020-04-282020-04-282017Ковальчук, С. С. Інтенсифікація технології зброджування сусла високих концентрацій / С. С. Ковальчук, Х. І. Пакуляк // Научный взляд в будушее. Sworld. - 2017. - (6)103. - С. 23-26. doi.: 10.21893/2415-7538.2017-06-2-031.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31024Для організації та налагодження виробництва альтернативних джерел енергії необхідно забезпечити їх конкурентоспроможність на ринку енергоносіїв органічного походження. В роботі визначено оптимальні технологічні параметри приготування та зброджування зернового сусла високої концентрації 20-30 % сухих речовин з використанням осмофільного та термотолерантного штаму дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО-16 (селекція НУХТ), здатного синтезувати до 17 % спирту. Підібрані оптимальні концентрації засівних дріжджів для зброджування сусла високої концентрації, а також температурні режими, які дозволяють інтенсифікувати процес зброджування. For the organization and establishment of alternative energy sources is necessary to ensure their competitiveness in the energy market of organic origin. In this paper we describe the use of optimum technological parameters for preparation and fermentation of a high concentration wort 20-30 % solids using osmophilic and thermotolerant yeast strain Saccharomyces cerevisiae DO-16 (selection of NUPT), capable of synthesizing up to 17 % alcohol, were determined. The selected optimal concentrations of planting yeast during fermentation of the wort of high concentration, as well as temperature regimes that allow intensifying the process of fermentation.зброджуваннядріжджісуслоспиртконцентраціяfermentationyeastmashalcoholconcentrationкафедра готельно-ресторанної справикафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваІнтенсифікація технології зброджування сусла високих концентраційArticle