Інтелектуальне управління складними технологічними об'єктами - Крохін, Олексій Вадимович; Смітюх, Ярослав Володимирович (My University, 2014)
Складні технологічні об'єкти є багатомірними та багатозв'язними динамічними системами, які потребують використання інтелектуальних механізмів в формуванні керуючих дій. Одним з таких механізмів є апарат нечіткої логіки, який базується на продукційній моделі знань і дозволяє гнучко формувати стратегію управління та послідовність керуючих дій. Sophisticated technology is multidimensional objects and multiply dynamic systems that require the use of intelligent mechanisms in the formation of control actions. One such mechanism is fuzzy logic based on knowledge and Production system allows flexible management strategy and generate a sequence of control actions.
Keywords: інтелектуальне управління; технологічні об'єкти; харчова промисловість; intelligent control; technological objects; food industries; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка