Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 78246) - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Міць, Микола Георгійович; Михайльо, Віктор Миколайович; Загоруйко, Дмитро Вікторович; Каганов, Валентин Якович (My University, 2007)
Спосіб підготовки води для виробництва напоїв передбачає попереднє механічне фільтрування води, її пом'якшення або пом'якшення і демінералізацію, додаткову обробку активованим вугіллям та кондиціювання, причому як завантаження при механічному фільтруванні використовують попередньо підготовлений і модифікований сорбційно-фільтраційний антрацитовий фільтрант або його сполуку з пісочним матеріалом. The method for water preparation for beverage manufacturing provides previous mechanical water filtration, its softening or softening and demineralization, additional treatment with activated carbon and conditioning at that at mechanical filtration as a charging a previously prepared and modified sorption and filter anthracitic filtrate is used or its compound with sand material.
Keywords: вода; сорбція; фільтрація; очистка; домішки; кондиціювання; water; sorption; filtration; purification; impurities; conditioning; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства