Дослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробки - Кукла, Олексій Васильович; Василів, Володимир Павлович; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2024)
Дослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали, що для препаратів цикорію, що і для інуліну, а саме, за оптимальної напруги 35-40 кВт збільшення кількості імпульсів, прикладених до зразку суспензії, приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення при 25-30 імпульсах, а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесів

Studies of the effect of electric spark high-voltage discharges on aqueous suspensions of dried and roasted chicory powders showed that for chicory preparations, as well as for inulin, namely, at an optimal voltage of 35-40 kW, an increase in the number of pulses applied to the suspension sample leads to an increase in the content of reducing substances to the maximum value at 25-30 pulses, and then decreases due to recombination processes
Keywords: інулін; розмір частинок; електроімпульсна обробка; кафедра харчової хімії; inulin; particle size; electropulse treatment