Кукла, Олексій ВасильовичВасилів, Володимир ПавловичПопова, Інна Вадимівна2024-10-092024-10-092024Кукла, О. В. Дослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробки / О. В. Кукла, В. П. Василів, І. В. Попова // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками XII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, м. Київ, 18–19 квітня 2024 р. – Київ : НУБіП, 2024. – С. 194–195.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44951Дослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали, що для препаратів цикорію, що і для інуліну, а саме, за оптимальної напруги 35-40 кВт збільшення кількості імпульсів, прикладених до зразку суспензії, приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення при 25-30 імпульсах, а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесівStudies of the effect of electric spark high-voltage discharges on aqueous suspensions of dried and roasted chicory powders showed that for chicory preparations, as well as for inulin, namely, at an optimal voltage of 35-40 kW, an increase in the number of pulses applied to the suspension sample leads to an increase in the content of reducing substances to the maximum value at 25-30 pulses, and then decreases due to recombination processesukінулінрозмір частинокелектроімпульсна обробкакафедра харчової хіміїinulinparticle sizeelectropulse treatmentДослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробкиThesishttps://orcid.org/0000-0003-0332-2681