Системний аналіз складних систем управління: навчальний посібник - Ладанюк, Анатолій Петрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Власенко, Лідія Олександрівна; Заєць, Наталія Анатоліївна; Ельперін, Ігор Володимирович (My University, 2013)
На основі єдиного системного підходу викладено методологію, методи та процедури аналізу і синтезу складних систем управління. Розглянуто системні задачі структурного аналізу складних систем управління, методи математичного опису функціонування їх, проблеми прийняття рішень з використанням інтелектуальних методів та експертних оцінок. Наведено приклади сценарно-цільового аналізу на основі прографів та алгоритми координації з використанням апарату нечітких множин, системні задачі прийняття рішень в умовах невизначеності. On the basis of a single system approach described methodology, techniques and procedures for analysis and synthesis of complex systems. We consider the problem of systemic structural analysis of complex control systems, methods of mathematical description of their functioning, decision-making problems using intelligent techniques and expert assessments. Examples of scenario-based analysis based on prohrafiv algorithms and Coordination with the use of fuzzy sets systemic problem of decision making under uncertainty.
Keywords: складні системи; структури; структурний аналіз; декомпозиція; оптимізація; координація; інтелектуальні системи; нечітка логіка; complex systems; structures; structural analysis; decomposition; optimization; coordination; intelligent systems; fuzzy logic; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка