Дослідження масообміну в умовах періодичного віброекстрагування із рослинної сировини (частина перша) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2014)
Представлено результати досліджень впливу низькочастотних механічних коливань, як джерела створення пульсуючих вібротурбулізуючих знакозмінних струменів в системі рідина — тверде тіло, на інтенсивність масообміну при періодичному екстрагуванні із рослинної сировини. Наведено, проаналізовано та зроблено висновки щодо закономірностей зміни в часі концентрацій вилучених сухих речовин (на прикладі екстрагування з рослинної сировини) та щодо їх порівнюваних змін у віброекстракторах періодичної дії з різними перемішувальними системами. The results of studies of the effect of low-frequency mechanical vibrations, as a source of turbulence-creating pulsating vibration alternating jets in the solid - liquid, the intensity of the mass transfer in a batch extraction from plant material. Shown, analyze and draw conclusions about patterns of change over time concentrations of extracted solids (for example, the extraction of raw materials to the plant), and compared them with respect to changes in vibroekstraktorah batch with different mixing systems.
Keywords: віброекстрагування; масообмін; екстракційні криві; режимні параметри; робоче середовище; пульсуючий потік; vibro extraction; mass transfer; extraction curves; operating parameters; working environment; pulsating flow; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв