Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаІвчук, Надія ПавлівнаБашта, Олександр Васильович2018-04-192018-04-192017Башта, А. О. Розроблення способу отримання помадних цукерок оздоровчої дії / А. О. Башта, Н. П. Івчук, О. В. Башта // Internetional Scientific Jornal Acta Universitatis Pontica Euxnus Special Edition. – 2017. – Vol. 1. – Р. 48–53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27035У роботі підтверджено доцільність використання в технології помадних цукерок нової нетрадиційної сировини (підварки з ягід шовковиці, порошків ягід дерези звичайної і журавлини, екстракту цикорію), що дозволяє створити готовий продукт оздоровчого призначення з хорошим смаком і зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю. Застосування саме цієї сировини в технології помадних цукерок дозволяє збагатити їх БАР, вміст яких в традиційному продукті незначний, розширити асортимент помадних цукерок і асортимент кондитерських виробів оздоровчого призначення.The work confirmed the feasibility of using alternative raw materials (suburbs of mulberry fruit, powdered berries of Lycium Barbarum and cranberry, extract of chicory) in new fondant sweets technology, allowing a finished product recreational purpose with good taste and appearance, improved nutritional value. Usage of this raw material in technology allows enrich fondant sweets with biologically active substances, when its content in traditional products is small; expand the range of fondant sweets and confectionery assortment recreational purposes.fondant sweetssuburbs of mulberry fruitlycium barbarum berries powder, cranberry berries powderedextract of chicorycranberry berries powderedпомадні цукеркипорошок ягід дерези звичайноїпорошок ягід журавлинипідварка з ягід шовковиціекстракт цикоріюкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення способу отримання помадних цукерок оздоровчої діїArticle