Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива - Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета Олександрівна (My University, 2022)
Для пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.

For the brewing industry, it is promising to expand the assortment due to the creation of new types of beer based on natural raw materials, which in terms of organoleptic, physico-chemical properties will meet the modern requirements of consumers and have a positive effect on their state of well-being. Beer contains natural antioxidants, folic acid, organic acids, and phenolic compounds. One of the main problems and trends in the global market of the beer industry is the creation of beer with no or low levels of gluten, as every year more and more people become intolerant to it.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; глютен; солод; гречка; зерно; гречаний солод; gluten; malt; buckwheat; buckwheat grain; buckwheat malt