Швидкість льодоутворення на вертикальних охолоджуваних трубах - Пилипенко, Олексій Юрійович; Засядько, Ярослав Іванович (My University, 2012)
Представлено результати досліджень швидкості льодоутворення на вертикальній циліндричній поверхні. Зроблено первинний аналіз дослідних даних. За наведеними графіками зміни температури вузлових точок холодильної машини побудовано робочий цикл установки, який демонструє малий паровміст хладону на вході до дослідних ділянок. Графіки зміни температур аргументують стаціонарність роботи холодильної установки під час дослідів. Наведені дослідні данні зміни товщини льоду в часі мають чітко виражену залежність від температур води та кипіння. Наведено асимптотичні значення товщини льоду та час виходу на асимптоту. Зазначено, що за значних теплових напорів процес льодоутворення є нестабільним.
Keywords: дослідні дані; research data; льодоутворення; асимптотичні оцінки; ice formation; asymptotic equalities; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки