Сучасний погляд на фітотерапевтичний сектор вітчизняного фармацевтичного ринку - Кучмістова, Олена Федосіївна; Ігнатова, Олена Андріївна; Майборода, Олена Іванівна; Кучмістов,О. В. (My University, 2009)
Проаналізовано долю фітопрепаратів на сучасному українському фармацевтичному ринку, як найбільш перспективного фізіологічного напряму у лікуванні цілої низки захворювань. Відзначається зростання як фармацевтичних фірм, що випускають рослинні препарати, так і об’ємів цієї продукції. Особлива увага приділяється сокам, їх використанню у вигляді фармпрепаратів або харчових добавок. Analyzed the proportion of herbal remedies in today's pharmaceutical market as the most promising directions in the treatment of many diseases. Marked increase in both the pharmaceutical companies that produce herbal preparations and volumes of these products. Particular attention juices, their use as pharmaceuticals or dietary supplements.
Keywords: фітопрепарати; соки; лікарська рослина; herbal; juices; medicinal plant; кафедра харчової хімії