Лісна, Анна ВасилівнаКарпович, Інна Віталіївна2023-11-212023-11-212018Лісна, А. В. Дослідження зернової сировини для виробництва β-глюкану / А. В. Лісна, І. В. Карпович // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 233.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41565Досліджено хімічний склад зернової сировини (ячмінь,овес,кукурудза) для одержання бета глюкану. Найбільшу увагу було зосереджено на показниках вмісту білка, крохмалю, жиру та клітковини. На підставі проведених досліджень встановлено,що кращою сировиною для отримання β-глюкану є подрібнений овес та ячмінь.otherзернова сировинаполісахаридиβ-глюканgrain raw materialsβ-glucanpolysaccharidesкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження зернової сировини для виробництва β-глюкануThesis