Очищення низько концентрованих цукрових суспензій - Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович (My University, 2016)
З метою очищення соків і сиропів на цукрових заводах проводиться процес фільтрування цукрових суспензій. Для того, щоб запобігти закупорюванню пор фільтрувальних перегородок твердими частинками використовуються фільтрувальні матеріали різних видів. В якості фільтрувальної перегородки використана бельтінгова тканина. В якості фільтрувального матеріалу досліджені фільтроперліт і шунгіт порошковий.
Keywords: фільтрування; цукрова промисловість; адсорбція; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; filtering; sugar industry; adsorption