Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБелемець, Тетяна Олександрівна2017-11-222017-11-222015Ющенко, Н. М. Використання молочної сироватки для отримання екстрактів на основі листя стевії / Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : Збірник наукових праць. – 2015. – №2(22). – С. 214–222.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26187Запропоновано використання екстракту Stevia rebaudiana Bertoni для заміни цукру у складі кисломолочних продуктів. Як екстрагент було використано дистильовану воду та свіжу молочну сироватку. Визначено раціональні умови для отримання екстракту стевії з вищезазначеними екстрагентами. The use of Stevia rebaudiana Bertoni extract for the replacement of sugar in the composition of dairy products is proposed. Аs extragens used distilled water and fresh milk whey. The rational conditions for obtaining the extract of stevia with the abovementioned extragens are determined.uk-UKстевіястевіозидекстрактsteviasteviosideextractкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра біотехнології і мікробіологіїВикористання молочної сироватки для отримання екстрактів на основі листя стевіїArticle