Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку (Патент на корисну модель №51734) - Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Криворотенко, Альона Володимирівна (My University, 2010)
Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку, що включає адсорбційне оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природний мінерал – шунгіт у концентрації 1,5-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-50ºС, тривалості оброблення 40-60 хв. Method of reducing microbial insemination apple juice, including adsorption processing of apple juice, which is characterized by the fact that as a reagent use natural mineral - zhung in concentration 1.5-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-50 º C, the duration of treatment of 40 -60 min.
Keywords: адсорбція; шунгіт; яблучний сік; adsorption; zhung; apple juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування