Основні тенденції регіонального розвитку підприємств на ринку олії - Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2005)
Викладені основні тенденції та регіональні особливості функціонування підприємств на ринку олії, проаналізовано його стан протягом 1999-2003 років. На основі аналізу обґрунтовані шляхи ефективного розвитку ринку олії, запропоновано основні заходи у вирішенні нагальних проблем а також визначені стратегічні пріоритети в роботі галузі. Basic tendencies and regional features of functioning of enterprises are considered at the market of sunflower-seed oil, his state is analysed during 1999-2003 years. On the basis of analysis the ways of effective market development of sunflower-seed oil are grounded, basic measures are offered in the decision of primary problems and also strategic priorities are certain in work of industry.
Keywords: коливання цін; зростання потужностей олієжирових підприємств; ринок олії; олієдобувна промисловість; експортне мито; рівень споживання; внутрішній попит; диверсифікація експорту; price-waves; increase of powers of oil and fat enterprises; market of sunflower-seed oil; oil and fat industry; export duties; level of consumption; diversification of export; internal demand; кафедра маркетингу