Порівняльний аналіз способів фракціювання тропічних олій - Максимків, П. В.; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2015)
Характерною ознакою сучасної олійно-жирової промисловості є виробництво спеціальних жирів із заданими властивостями за технологіями їх модифікації, однією з них є фракціювання шляхом розділення суміші триацилгліцеролів на фракції за різною температурою плавлення. Харчові жири і олії можуть бути розділені на фракції з метою отримання нових сировинних матеріалів, більш зручних і технологічних, ніж натуральні продукти. A characteristic feature of modern oil and fat industry is the production of special fats with desired properties for their modification technologies, one of them is fraktsiyuvannya by separation of a mixture of triacylglycerols into fractions for different melting point. Dietary fats and oils can be separated into fractions to obtain new raw materials and process more convenient than natural products.
Keywords: модифікація; тропічна олія; технологія; modification; tropical oils; technology; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів