Аналіз та шляхи удосконалення рівня технологічної ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами - Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович (My University, 2015)
Сьогодні харчова промисловість вимагає використання ефективних технічно і економічно обгрунтованих рішень при виборі устаткування. Одним з етапів проектування харчових виробництв є правильно підібрана і скомпонована система технологічних комунікацій. Для трубопровідної системи вибір арматури повинен робитися на основі ретельно підготовлених і чітко поставлених технічних умов, що визначають необхідні параметри технологічного процесу. Вирішення цієї проблеми тісно пов'язане з обгрунтованим вибором видів технологічного устаткування, широкою автоматизацією технологічних процесів, впровадженням нових технічних рішень, використанням необхідних засобів контролю для реалізації завдань комплексної механізації технологічних операцій. Проведено аналіз роботи трубопровідної арматури на базі електропневматичних опозиціонерів " Камоцці" з реалізацією зворотного зв'язку за допомогою безконтактних пропорційних датчиків положення із струмовим виходом. Today, the food industry requires the use of efficient, technically and economically sound solutions when choosing equipment. One of the stages of designing food production is a properly selected and arranged system of technological communications system. For a pipeline system, the choice of valves should be made on the basis of carefully prepared and clearly defined technical specifications that define the required process parameters. The solution to this problem is closely related to the reasonable choice of types of technological equipment, wide automation of technological processes, introduction of new technical solutions, and the use of the necessary controls to achieve the objectives of complex mechanization of technological operations. An analysis of the operation of pipeline valves based on Camozzi electropneumatic oppositions with the implementation of feedback feedback using contactless proportional position sensors with current output.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; ефективність; трубопровідна арматура; позиційний привід; зворотній зв'язок; автоматизація; efficiency; pipe fittings; positioning drive; feedback; automation