Печиво «Цілюще зернятко» (Патент на винахід № 105342) - Скрипко, Ангелiна Петрiвна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2014)
В основу винаходу поставлена задача створити здобне печиво зниженої калорійності, зі зменшеним вмістом цукру, підвищеної харчової та біологічної цінністю, збалансоване за поживними речовинами, з поліпшеними структурно-механічними властивостями. Печиво «Цілюще зернятко», що містить борошно пшеничне, цукрову пудру, маргарин, меланж, молоко сухе, вуглеамонійну сіль, воду, яке відрізняється тим, що до рецептурного складу додається борошно з неферментованого вівсяного солоду, гуміарабік «FiBREGUM ™ B», ванільна пудра. The basis of the invention is to create a rich cookies reduced calorie, reduced-sugar, high nutritional and biological value, nutritionally balanced, with improved structural and mechanical properties. Cookies «Healing grain» containing wheat flour, powdered sugar, margarine, egg, milk powder, ammonium salt, water, characterized in that the composition is added to the prescription of non-fermented oat flour, malt, acacia «FiBREGUM ™ B», vanilla powder.
Keywords: борошно пшеничне; борошно з неферментованого вівсяного солоду; вівсяне борошно; гуміарабік; wheat flour; unfermented flour with oat malt; oatmeal; mucilage; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів