Рудавська, Ганна БогданівнаШаповалова, Наталія ПетрівнаЛізогуб, Віра2014-04-072014-04-072010Рудавська, Г. Б. Вплив дієтичної добавки "Ламідан" та цикорлакту на мінеральний склад та органолептичні показники нових пастильних кондитерських виробів / Г. Б. Рудавська, Н. П. Шаповалова, В. О. Лизогуб // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів : збірник наукових праць за матеріалами ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції. – ЛІЕТ, 2010.– С. 174–176.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13723У статті проаналізовано ряд об’єктивних факторів проблеми йододефіциту, розглянуто доцільність використання у складі кондитерських виробів дієтичної добавки „Ламідан” та цикорлакту для створення нових пастильних виробів оздоровчого спрямування. Встановлено раціональні співвідношення компонентів та їх вплив на мінеральний склад нових продуктів, органолептичні властивості та оздоровчий ефект. The objective factors of the problem iodine deficit is analysed in the article. It also describes the use expedience of dietary addition of „Lamidan” and of Tsikorlakt in composition of confectionery products to form new pastila wares of health direction. Rational correlations of components and their influence are set in mineral structure of new products, органолептичні properties and health effect.otherйодйододефіцитдієтична добавка "Ламідан"цикорлактпастильні кондитерські виробизбагаченняоздоровчі властивостіiodineiodine deficitdietary addition of Lamidanpastila pastry waresenrichinghealth propertiesкафедра експертизи харчових продуктівВплив дієтичної добавки "Ламідан" та цикорлакту на мінеральний склад та органолептичні показники нових пастильних кондитерських виробівThesis