Вплив дієтичної добавки "Ламідан" та цикорлакту на мінеральний склад та органолептичні показники нових пастильних кондитерських виробів - Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна; Лізогуб, Віра (My University, 2010)
У статті проаналізовано ряд об’єктивних факторів проблеми йододефіциту, розглянуто доцільність використання у складі кондитерських виробів дієтичної добавки „Ламідан” та цикорлакту для створення нових пастильних виробів оздоровчого спрямування. Встановлено раціональні співвідношення компонентів та їх вплив на мінеральний склад нових продуктів, органолептичні властивості та оздоровчий ефект. The objective factors of the problem iodine deficit is analysed in the article. It also describes the use expedience of dietary addition of „Lamidan” and of Tsikorlakt in composition of confectionery products to form new pastila wares of health direction. Rational correlations of components and their influence are set in mineral structure of new products, органолептичні properties and health effect.
Keywords: йод; йододефіцит; дієтична добавка "Ламідан"; цикорлакт; пастильні кондитерські вироби; збагачення; оздоровчі властивості; iodine; iodine deficit; dietary addition of Lamidan; pastila pastry wares; enriching; health properties; кафедра експертизи харчових продуктів