Визначення нижньої і верхньої межі діапазону роботи провальних сітчастих тарілок - Бойчук, В. В.; Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 2019)
Дослідження проводили на лабораторній установці в системі вода-повітря. Характеристики установки: діаметр колони – 300 мм; кількість тарілок – 5; відстань між тарілками – 300 мм; діаметр барботажних отворів – 2,4 мм; товщина тарілки – 2 мм; живий переріз колони – 2,6 %; висота шару рідини – 35 мм. Витрати повітря змінювали в інтервалі 1-15 дм3/с, що відповідає зміні швидкості в отворах 1,5-10 м/с. Щільність зрошення становила 4-11 м3/м2-год. The research was conducted on a laboratory plant in the water-air system. Installation characteristics: Column diameter - 300 mm; number of dishes - 5; distance between plates - 300 mm; diameter of bubble holes - 2.4 mm; thickness of the plate - 2 mm; live section of the column – 2,6 %; The height of the liquid layer is 35 mm. Air consumption varied in the range of 1-15 dm3/s, which corresponds to a change in speed in the openings of 1,5-10 m/s. The irrigation density was 4-11 m3/m2.
Keywords: ректифікація; масообмін; тарілка; отвори; швидкість пари; рідина; rectification; mass transfer; plate; holes; steam speed; liquid; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства