Основні напрямки сучасних корпусних досліджень мови та перспективи їх подальшого розвитку - Лук’янець, Галина Геннадіївна (My University, 2012)
У статті визначено ключові напрямки сучасних корпусних досліджень. Зважаючи на те, що корпусна лінгвістика є перспективним напрямком сучасної прикладної лінгвістики, яка широко використовує квантитативні статистичні методи обробки мовного матеріалу, у дослідженні охарактеризовано специфіку корпусних досліджень різних рівнів мови. Оскільки корпусна лінгвістика поєднує методи дослідження різних наук, як лінгвістичних, так і комп'ютерних, прослідковано міждисциплінарні зв'язки корпусної лінгвістики. Лінгвістичні дослідження можливі на стику таких дисциплін як мовознавство та психологія, соціологія, педагогіка, історія та інші гуманітарні науки. На основі наявних напрацювань вітчизняних та зарубіжних лінгвістів описано методологію корпусного лінгвістичного дослідження, встановлено особливості якісного та кількісного аналізу мовних одиниць та явищ та визначено подальші перспективи лінгвістичних корпусних досліджень. The article outlines the key areas of contemporary case studies. Given that corpus linguistics is a promising direction of modern pryKladno linguistics, which makes extensive use of statistical methods quantative processing linguistic material, the study describes the specific case Research different levels of language. As corpus linguistics combines methods study various sciences, as language and computer, followed interdisciplinary connections corpus linguistics. Linguistic research possible at the intersection of disciplines such as linguistics and psychology, sociology, pedagogy, history and other humanities. Based on current developments and domestic foreign linguists describe methodology corps linguistic research, the peculiarities of qualitative and quantitative analysis of linguistic units and events and defined future prospects linguistic case studies.
Keywords: корпусна лінгвістика; мовний корпус; дослідження мов; corpus linguistics; body language; level language; кафедра іноземних мов професійного спрямування