Обґрунтування складу сиркового десерту з підвищеним вмістом білку - Ткаченко, Анастасія Андріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (НУХТ, 2020)
Новий сирковий продукт буде корисним та надійним способом підтримання організму, буде компенсувати нестачу білка у харчуванні населення, що є дуже важливим, адже дефіцит білку може призвести до анемії та загострення хронічних хвороб. Такий продукт можна рекомендувати для харчування різних груп населення, а особливо тих, хто прагне отримати максимум користі при мінімальній енергетичній цінності продукту. A new curd product will be a useful and reliable way to maintain the body, it will compensate for the lack of protein in the nutrition of the population, which is very important, because a protein deficiency can lead to anemia and exacerbation of chronic diseases. Such a product can be recommended for nutrition of various population groups, especially those who seek to get the maximum benefit with the minimum energy value of the product.
Keywords: заморожений сирковий десерт; сирковий десерт; концентрат білку; сир кисломолочний; оздоровчий харчовий продукт; curd dessert; frozen curd dessert; protein concentrate; cottage cheese; healthy food product; кафедра технології оздоровчих продуктів