Аналіз ринку горіхів мигдалю - Якимчук, Тетяна Володимирівна (My University, 2022)
Розглянуто динаміку споживання та виробництва мигдалю у світі та Україні. В результаті зроблені наступні висновки: у світі спостерігається тенденція до зростання попиту і пропозиції мигдалю. Враховуючи сприятливі умови для його вирощування в Україні, можна говорити, що закладення промислових садів мигдалю для вітчизняних аграріїв – це досить перспективний, неосвоєний на сьогоднішній день вид діяльності, який може дозволити підвищити ефективність агробізнесу та у майбутньому забезпечити внутрішню потребу у мигдалю. The dynamics of consumption and production of almonds in the world and in Ukraine are considered. As a result, the following conclusions were made: there is a trend of increasing demand and supply of almonds in the world. Taking into account the favorable conditions for its cultivation in Ukraine, it can be said that the establishment of industrial almond orchards for domestic farmers is a rather promising, currently undeveloped type of activity that can increase the efficiency of agribusiness and in the future ensure the internal demand for almonds.
Keywords: горіхи; мигдаль; аналіз; споживання; виробники; сади; nuts; almond; analysis; consumption; producers; gardens; кафедра економіки праці та менеджменту