Півторацька, Ангеліна АнатоліївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2024-10-092024-10-092024Півторацька, А. Розробка нового виду кисломолочної пасти з рослинними наповнювачами / А. Півторацька, Т. Осьмак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 320.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44961Кисломолочні продукти за своїм складом і властивостями відносять до найцінніших і найважливіших продуктів харчування. Сучасні тенденції здорового харчування вимагають від виробників галузі розробку і впровадження у виробництва продуктів: з корегованим хімічним складом, зниженою калорійністю, підвищеною біологічною цінністю, функціонального, оздоровчого та дієтичного призначення. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування сучасної людини, виникає необхідність покращення структури харчування населення за рахунок розширення асортименту кисломолочних продуктів без цукру, шляхом комбінування молочної і рослинної сировиниDue to their composition and properties, fermented milk products are among the most valuable and important food products. Modern trends in healthy nutrition require industry manufacturers to develop and introduce products: with a corrected chemical composition, reduced calorie content, increased biological value, functional, health and dietary purpose. Given the lack of protein and the excess of easily digestible carbohydrates in the diet of a modern person, there is a need to improve the structure of the population's diet by expanding the range of fermented milk products without sugar, by combining dairy and vegetable raw materialsukкисломолочна пастарослинні наповнювачікафедра технології молока і молочних продуктівмодифікований крохмальсир кисломолочнийsour milk pastevegetable fillersmodified starchsour milk cheeseРозробка нового виду кисломолочної пасти з рослинними наповнювачамиThesishttps://orcid.org/0000-0001-5548-1719