Філософія ведичного харчування - Хорунжа, Тетяна Олегівна; Кітов, Микола Григорович (My University, 2019)
Одним з нових напрямів харчування,що поширюються останнімчасом в Україні є Аюрведа. В «Аюрведі» стверджується, що харчування впливає нелише на фізичний стан людини, а й на її розумові здібності, а також на її моральні йдуховні якості. У Ведах проповідується така думка: «Людина є те, що вона їсть». Ведична їжа усвоїй основі вегетаріанська, точніше лактовегетаріанська, оскільки згідно з уявленнямпредставників ведичної культури харчування, життя будь-якої живої істоти священнеі забиття невинних живих створінь є грубим порушенням законів Бога. Крім того, ізведичної точки зору будь-яка плоть непридатна для їжі.
Keywords: аюрведичне харчування; ayurvedic nutrition; філософія харчування; nutritional philosophy; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра гуманітарних дисциплін