Управління безпекою праці в умовах конфліктних ситуацій на підприємстві - Володченкова, Дарина Вадимівна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2019)
У роботі розглянуто можливі види та причини конфліктів (конфліктних ситуацій) на підприємстві, їх вплив на безпеку праці та шляхи поліпшення відносин у колективі. Конфлікт (конфліктна ситуація), помічені на початковій стадії виникнення та правильна оцінка ступеня їх розвитку, дозволяє керівництву підприємства не тільки адекватно реагувати на конфронтаційну ситуацію, але й зменшити відмінності між учасниками конфліктної взаємодії. Правильний вибір методів управління на підприємстві забезпечує збереження нормальної соціально-психологічної атмосфери в колективах, а також підвищує продуктивність роботи та безпеку праці підприємства.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; безпека; конфлікт; конфліктна ситуація; управління; safety; conflict; conflict situation; management