Шульга, Оксана СергіївнаШульга, Сергій Іванович2024-08-202024-08-202023Шульга, О. Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок / О. Шульга, С. Шульга // Європейські виміри сталого розвитку : матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, 1-2 червня 2023. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 102https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44385Проведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.Modification of potato starch with acetylmalic acid chloride was carried out, which was confirmed by elemental analysis. In the IR spectra, there were changes in the vibration frequency bands of native starch in an uncharacteristic region. The properties of the obtained modified product were studied and it was established that the modification changed the forms of moisture bonds with starch, the appearance of the grains, and the degree of crystallinity decreased from 12 to 4%.ukкрохмальмодифікаціяІЧЯМРstarchmodificationInfraredNMRкафедра експертизи харчових продуктівкафедра харчової хіміїНові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівокThesishttps://orcid.org/0000-0001-5357-3986https://orcid.org/0000-0002-4252-6452