Дослідження стабільності метаногенезу курячого посліду у твердофазних умовах - Шаповалов, Євгеній Борисович; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій Валерійович (My University, 2018)
В умовах відсутності державних стандартів щодо добрив, утворених у процесі метанової ферментації, та сезонності функціонування аграрного сектору виникає проблема утворення надмірної кількості стоків після ме- таногенезу, що обмежує його поширення. Регулювання кількості утворення стоків можливе шляхом проведення твердофазової ферментації або рецир- куляції рідкої фази. Стаття присвячена дослідженню особливостей процесу метанової ферментації курячого посліду за високих концентрацій сухих речовин. In the absence of state standards for fertilizers formed in the process of methane fermentation and the seasonality of the functioning of the agrarian sector, there is a problem of the formation of excess runoff after methanogenesis, which limits its spread. The regulation of the amount of runoff formation is possible by carrying out solid-phase fermentation or liquid phase recirculation. The article is devoted to the study of peculiarities of the process of methane fermentation of chicken manure at high concentrations of solids.
Keywords: кафедра харчової хімії; метанова ферментація; methane fermentation; біогаз; biogas; курячий послід; твердофазна ферментація; chicken manure; dry fermentation; кафедра екології та екоменеджменту