Брик, Оксана ІванівнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаБандуренко, Галина МихайлівнаХарітон, Наталія Григорівна2015-03-312015-03-312010Патент на корисну модель № 55075 UA, МПК A23L 1/06 Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку / Брик О. І., Крапивницька І. О., Бандуренко Г. М., Харітон Н. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201004336 ; заявл. 14.04.2010 ; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19956Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку включає промивання, пресування, гідроліз, охолодження, розділення на рідку і тверду фази, фільтрування, концентрування. Гідроліз здійснюють лимонною кислотою при температурі 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гідромодулі 1:(2,0-3,0) протягом 90-120 хв. Після охолодження проводять розділення прогідролізованої маси та рідкої фази в полі відцентрових сил, потім проводять сепарування рідкої фази, а після фільтрування і концентрування проводять консервування пектинового екстракту.otherвичавкигідролізпектиновий екстрактцукровий бурякpomacehydrolysispectin extractsugar beetкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології консервуванняСпосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку (Патент на корисну модель № 55075)Technical Report