Планування експерименту в дослідженнях технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2021)
Розроблення та виробництво технологій харчових продуктів оздоровчого призначення, пов’язані із проведенням складних і дорогих експериментальних досліджень, адже для вибору оптимального технологічного процесу та рецептурних інгредієнтів слід проаналізувати величезну кількість чинників у обмежені терміни. Тому актуальним є застосування методів планування експерименту, які дозволяють у багатьох випадках суттєво скоротити витрати сировини та часу на виконання досліджень. The development and production of health food technologies involves complex and expensive experimental research, as a huge number of factors must be analyzed in a limited time to select the optimal process and prescription ingredients. Therefore, it is important to use experimental planning methods, which in many cases can significantly reduce the cost of raw materials and time to perform research.
Keywords: оздоровчі продукти; планування експерименту; рівняння регресії; health products; experiment planning; regression equation; кафедра технології оздоровчих продуктів