Використання процесів екстракції у харчовій промисловості - Яковенко, Захар Русланович; Квітковська, Надія Петрівна (My University, 2025)
Екстракція широко використовується в харчовій промисловості та має велике значення при аналізі рослинної лікарської сировини. Щоб одержати чисті цільові компоненти, екстракти, добуті за допомогою різних екстрагентів, піддають додатковому очищенню від нехарчових домішок. Extraction is widely used in the food industry and is of great importance in the analysis of vegetable medicinal raw materials. To obtain pure target components, extracts obtained with various extractants are subjected to additional cleaning of non -food impurities.
Keywords: кафедра харчової хімії; екстракція; харчова промисловість; extraction; food industry