Генетична структура райдужної форелі (Oncorhynchus mykiss) чернівецького локального стада за SSR-маркерами - Бєлікова, Олена Юріївна; Залоїло, Ольга Василівна; Тарасюк, Сергій Іванович; Мрук, Антоніна Іванівна; Романенко, Вікторія Миколаївна (My University, 2019)
В Україні спостерігається тенденція до розвитку високотехнологічних форелевих господарств. Для ведення селекційної роботи необхідним є аналіз генетичної структури райдужної форелі за молекулярно-генетичними методами. Метою роботи було дослідження генетичної структури за мікросателітними локусами райдужної форелі чернівецького локального стада. In Ukraine we have a tendency to develop high-tech trout farms. To conduct selection work, it is necessary to analyze the genetic structure of Oncorhynchus mykiss by molecular genetic methods. The aim of the work was to study the genetic structure of microsatellite loci of Oncorhynchus mykiss of Chernivtsi local herd.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; райдужна форель; SSR-маркери; гетерозиготність; поліморфізм; oncorhynchus mykiss; SSR- markers; heterozygosity; polymorphism