Сімахіна, Галина Олександрівна2020-02-142020-02-142019Сімахіна, Г. О. Нові виклики перед харчовою промисловістю України в стратегії поліпшення національного здоров’я / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – Т. 25, № 5. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 197–205.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30781Сучасна медицина однозначно стверджує, що здоров’я людини перебуває поза сферою впливу медицини і найбільшою мірою залежить від якості і структури харчування. Тому відповідальність за національне здоров’я покладається на харчову промисловість і її принципово нову галузь – індустрію здорового харчування. Метою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про роль харчових продуктів у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя населення України; формулювання основних завдань, які постали перед вітчизняною харчовою промисловістю відповідно до потреб створення продукції оздоровчого призначення, рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека.otherкафедра технології оздоровчих продуктівздоров'яхарчуванняекологіяхарчова промисловістьадаптаціяоздоровчі продуктиhealthnutritionecologyfood industryadaptationhealthy foodsНові виклики перед харчовою промисловістю України в стратегії поліпшення національного здоров’яArticle