Дернова, Тетяна ВікторівнаЯсінська, Ірина Леонідівна2022-06-092022-06-092021Дернова, Т. Сталий розвиток: вплив глобальної ініціативи на вимоги до технолога харчових виробництв / Т. Дернова, І. Ясінська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021 р. – С. 29–31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37638Сьогоднішні глобальні виклики ставлять вимогу перед технологом харчових виробництв володіти набором компетентностей щодо оцінки впливу на довкілля усього циклу виробництва харчового продукту, його нутрітивної цінності та впливу на здоров’я, а також пошуку ефективних шляхів зниження негативних наслідків без впливу на якість та безпечність готового продукту: використання альтернативних інгредієнтів, інноваційних ресурсоощадних технологій, зміни упаковки та умов реалізації, зменшення кількості відходів та їх переробка.сталий розвитокпрофесійні вимогикафедра технології оздоровчих продуктівСталий розвиток: вплив глобальної ініціативи на вимоги до технолога харчових виробництвThesis