Міжнародні методики оцінки ефективності економіки країни - Сопіженко, Оксана Олександрівна (My University, 2012)
Прагнення країною досягнути сталого економічного зростання обумовлено викликами сучасного економічного розвитку. Кількісне зростання валового внутрішнього продукту слабо відображає якісну компоненту розвитку економіки країни. Саме тому у міжнародній практиці широко використовуються ряд методик оцінки ефективності та якісних перетворень в економіці країни, визначення її місця на світовій арені. The desire of countries to achieve sustainable economic growth due to the challenges of modern economic development. Quantitative GDP growth reflects poorly qualitative component of the economy. That is why international practice widely used by a number of methods for evaluating the effectiveness and qualitative changes in the economy, defining its place in the world.
Keywords: економіка; економічний розвиток; оцінка ефективності; evaluation of the effectiveness; economical development; economy