Використання нетрадиційних методів зміцнення здоров’я в фізичному вихованні студентів - Щербакова, Галина Дмитрівна (My University, 2013)
Сприятливі ефекти фізичних навантажень в йозі реалізуються через активацію метаболізму в процесі адаптації до практики асан. У процесі адаптації відбуваються зміни у всіх органах і системах, так чи інакше причетних управлінню і до забезпечення енергією працюючих м'язів. В результаті, у практикуючих навіть початкові стадії хатха-йоги, з'являється нова якість психосоматичного балансу, коли починають хвороби, колишні наслідком негативного психоемоційного стану та зашлакованості організму. Паралельно цьому вирішуються завдання зміцнення м’язів, збільшення їх еластичності і витривалості, поліпшення гнучкості хребта. А це - основа гарного самопочуття, високої працездатності і, в кінцевому рахунку, відмінного настрою і оптимістичного настрою, які і створюють відчуття здоров'я, якість психосоматичного балансу, коли починають зникати хвороби, колишні наслідком негативного психоемоційного стану та зашлакованості організму. The beneficial effects of physical activity in yoga are realized through the activation of metabolism in the process of adaptation to the practice of asanas. In the process of adaptation changes in all organs and systems, or otherwise involved in the management of providing energy to working muscles. As a result, the practitioner even the initial stage of Hatha yoga, a new quality of psychosomatic balance, when you start the disease, the former a consequence of the negative emotional state and slagging of the organism.
Keywords: кафедра фізичного виховання; йога; спеціальні медичні групи; хатха-йога; yoga; special medical group; Hatha yoga