Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2024-10-312024-10-312024Дущак, О. В. Тенденції та перспективи плодоовочевого сегменту ринку України / О. В. Дущак // Інноваційні технології та підвищення ефективності виробництва харчових продуктів : тези доповідей V Всеукраїнської науково-практичної конференції в заочній формі, 21 жовтня 2024 р. – Умань, 2024. – С. 15–17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45276В довоєнний період харчова промисловість України була однією із галузей, що забезпечувала стабільність внутрішнього ринку та щороку демонструвала додатні показники зростання. Повномасштабна війна, розв’язана рф протии України, спричинила значну кризу в промисловості. Причини цьому: безпекова ситуація, втрата значної частини виробничих потужностей, скорочення кількості населення, труднощі із логістикою, особливо для експортоорієнтованих галузей, а також брак обігових коштів.In the pre-war period, the food industry of Ukraine was one of the industries which ensured the stability of the domestic market and demonstrated every year positive growth indicators. A full-scale war, unleashed by the Russian Federation against of Ukraine, caused a significant crisis in industry. Reasons for this: security situation, loss of a significant part of production capacity, reduction in quantity population, difficulties with logistics, especially for export-oriented industries, and also lack of working capital.ukкафедра технології консервуванняплодиовочіринок консервуванняfruitsvegetablesmarket canningТенденції та перспективи плодоовочевого сегменту ринку УкраїниThesishttps://orcid.org/0000-0002-9811-3286