Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів - Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир Павлович (My University, 2013)
Для хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.
Keywords: целіакія; зерно; білки; жири; крохмаль; цукри; амінокислоти; вітаміни; целиакия; celiac; corn; proteins; fats; starch; sugar; amino acids; vitamins; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства