Мукоїд, Роман МиколайовичЄмельянова, Ніна ОлександрівнаЧумакова, Олена ВолодимирівнаВасилів, Володимир Павлович2013-06-112013-06-112013Мукоїд, Р. М. Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів / Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова, О. В. Чумакова, В. П. Василів // Наукові здобутки молоді у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : ΙΙΙ міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів і студентів, 2013 р.– К. ׃ НУБіП, 2013. – С. 303-304.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8241Для хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.otherцеліакіязернобілкижирикрохмальцукриамінокислотивітаміницелиакияceliaccornproteinsfatsstarchsugaramino acidsvitaminsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваБезглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктівThesis